İtalyanlar, Fenerbahçe’nin başarılı Danimarkalı stoperine karşılık paranın yanı sıra Paraguaylı savunmacıyı teklif ettiğini yazdı. Sarı lacivertli yönetimin önceliği para olsa da Gustavo Gomez için Aykut Kocaman’ın görüşü önemli.
Sarı lacivertlilerin yıldızı Simon Kjaer, transfer döneminde Avrupa devlerini peşine takmıştı. Tecrübeli savunmacı için Fransa’da Monaco ile Lyon ve PSG, İtalya’dan Milan, son olarak İngiltere’den Liverpool devreye girmişti. Sarı lacivertli yönetim de bu kadar talip olunca Kjaer’in bonservisini 20 milyon Euro’ya (80 milyon TL) yükseltmişti. Danimarkalı 28 yaşındaki oyuncuyla ilgilenen takımlar arasında en ciddi teklifi Milan yaptı.
BONSERVİSİNE 8,5 MİLYON EURO ÖDENMİŞTİ
Çinli sahipleri sayesinde transferde yeniden iddialı bir konuma gelen, Franck Kessie, Andre Silva, Ricardo Rodriguez ve Matteo Musacchio’ya imza attırarak şimdiden 82 milyon Euro (328 milyon TL) harcayan İtalyan devinin, Sarı lacivertlilerin kapısını takas teklifiyle çaldığı yazıldı. İtalyan basınında çıkan iddialara göre Kırmızı-Siyahlılar, Simon Kjaer için 13 milyon Euro’nun (52 milyon TL) yanı sıra Gustavo Gomez’i vermeyi teklif etti. Tecrübeli 24 yaşındaki Paraguaylı savunmacıyı geçtiğimiz sezon Beşiktaş da çok istemiş ancak Milan 8.5 milyon Euro’ya (34 milyon TL) kadrosuna dahil etmişti.
FENER’DEN 5 MİLYON EURO
Finansal Fair-Play anlaşması nedeniyle Fenerbahçe, şu anda transferde sadece oyuncu satışından elde ettiği geliri kullanabilecek. Yönetim, Valbuena ve Dirar’la birlikte şimdiden 5 milyon Euro (20 milyon TL) harcadı ve bonuslarla bu rakam 2 milyon Euro (8 milyon TL) daha yükselebilir. Bu nedenle yönetim, Simon Kjaer’den mümkün olduğunca fazla gelir elde etmek istiyor. Fakat takas konusunda Aykut Kocaman’ın da fikri alınacak. Eğer Başarılı teknik adam, Danimarkalı’nın yerine Gomez’e onay verirse Milan’dan bu oyuncunun yanı sıra 15 milyon Euro (60 milyon TL) talep edilmesi düşünülüyor.
İTALYA’DA ŞANS BULAMADI
Gustavo Gomez, geride kalan yaz Beşiktaş’ın gündemine gelmiş Siyah-Beyazlılar, 24 yaşındaki Paraguaylı savunmacıyı almak için çok uğraşsa da oyuncuyu kapan Milan olmuştu. İtalyan devi, 8.5 milyon Euro’ya (34 milyon TL) transfer ettiği Gomez’den katkı alamadı. Teknik direktör Montella’nın stoperdeki tercihi genelde Romagnoli-Paletta ikilisi olmuştu. Paraguaylı 24 yaşındaki Gomez, kırmızı siyahlı formayla 19 resmi maçta 1170 dakika forma giyebildi. İtalya ligindeki son 3 maç olan Atalanta ile Bologna ve Cagliari müsabakalarında ise 90’ar dakika sahada oldu. Musacchio transferinin ardından Kjaer’in de alınması halinde ise Gustavo Gomez takımdaki 5. stoper konumuna gerileyecek.