Panathinaikos un ev sahipliğinde düzenlenen Pavlos Giannakopoulos turnuvası ilk maçında Fenerbahçe, Maccabi Fox ile karşılaştı.

Zadar turnuvasında da karşılaşan iki ekibin mucadelesi 65-60 Fenerbahçe üstünlüğüyle bitmişti. Maç başında ekranlara yansıyan karmaşada iki takımında sarı formalarla sahada olmasının sebebinin israil ekibinin lacivert formalarını getirmeyi unutması olarak açıklandı. Maça yumuşak savunmayla baslayan ekibimiz ilk 5 dakikalık kısmı 9-8 geride kapattı. Karşılıklı sayılarla geçilen 4 dakika sonrasında periyot sonunda daha az hata yapan maccabi periyodu 20-15 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan Fenerbahçe farkı eritti . Takip eden 2 dakikalık kısımda 2 sayı bandına sıkışan maçta karşılıklı sayılardan sonra savunmada vites yükselten ekibimiz öne geçmeyi başardı.

İlk periyoda nazaran nispeten daha iyi savunma yapan Fenerbahçe periyot sonuna kadar önde kalmayı başardı ve periyodu 39-35 önde tamamladı. 2. Periyotta oyuna sonradan giren Tyler Ennis in etkili olduğu bölümlerde vites yükselten ekibimizde Zadar turnuvası finalinde olduğu gibi 1 numaranın oyuna etkisinin takımı yukarı taşıdığı net bir şekilde göze çarptı.

Savunmada yumuşak başlayan Fenerbahçe karşısında farkı eriten Maccabi 23. Dakikada skoru eşitledi 41-41. Bir dakika içinde Sloukas ve Biberovic ile 2 , 3 sayılık basket bulan Fenerbahçe 47-41 öne geçti ve Maccabi molası geldi. Moladan top kaybıyla dönen Maccabi yi hızlı hücumla cezalandıran ekibimiz 25. dakikayı 49-41 önde geçti . Savunmada ekstra efor sarfeden ekibimiz rakibini birebir yönlendirse de zor şutları sokmayı başaran ve hücumda yapılan yanlış şut seçimlerimizi geçiş oyunlarıyla cezalandıran İsrail ekibi oyuna tutundu. Yapılan hatalar sonunda Koc Zeljko Obradovic in molasından iyi dönen ekibimiz periyot sonunu iyi oynayarak periyodu 57-53 önde geçti. 4. Periyoda Ennis , Biberovic , Melli , Kalinic ve Lauverne 5 i ile başladık. Son periyoda içeriyi kullanarak başlayan ekibimiz ilk 4 dakikayı 65-61 önde geçti. Melli nin serbest atışları sonrasında son 4 dakikaya girilirken 7 sayı önde olan ekibimiz rakibin tempoyu arttırmasına izin vermeyerek farkı korumayı başardı.

Ekibimizin 2 hücum üst üste boş dönmesini iyi değerlendiren Maccabi farkı bir sayıya indirdi ve koç Obradovic molayı aldı. Moladan Sloukas ın 3 sayılık basketiyle dönen ekibimiz savunmada etkisiz kalınca son 15 saniyeye 78-76 geride girdik. Son topta Alex Tyus ı geçerek turnikeyi bırakan Sloukas maçı uzatmaya taşıdı 78-78. Uzatma periyodu karşılıklı sayılarla başladı. Periyodun bitmesine 2.44 kala Fenerbahçe 85-81 öne geçince Maccabi Fox koçu mola aldı. 1 dakika 3 saniye kala Sloukas ın basket faulü ile ekibimiz 90-87 öne geçti. 13.5 saniye kala 92-89 öne geçen Fenerbahçe maçı da 94-92 kazanarak finale yükselen ekip olmayı başardı. Fenerbahçe nin finaldeki rakibi Khimki – Panathinaikos maçının galibi olacak.

* Küfür, hakaret, rencide edici ve büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmayacaktır.