Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan askerlikle alakalı son dakika açıklaması geldi. 2020 Askerlik celp ve terhis tarihleri ne oldu?
Hulusi Akar ve komuta kademesinin yer aldığı toplantıda tüm Dünya’yı saran coronavirus ile ilgili alınacak tedbirler değerlendirildi.
Bakan Hulusi Akar yapılan toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Akar, “Alınan tedbirlere rağmen celp ve terhislerin şuanda yapılmasının toplum ve TSK için risk oluşturduğunu” ifade etti.
Hulusi Akar açıklamalarına şöyle devam etti: “Evlatlarımızı salgına karşı korumak için 53 bin kişinin silah altına alınmasının ertelenmesini değerlendiriyoruz.”

TERHİSLER 1 AY UZATILDI
Tedbirler nedeniyle birliklere yeni er gelmeyecek olması nedeniyle Kasım 2019’da askere alınanların askerliklerinin 1 ay daha uzatılması planlanıyor.
Son olarak Bakan Akar, çalışma sonrasında Sn. Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacağını belirtti.